Skip to main content

Microsoft zou specificaties van het PST-bestandsformaat vrijgeven

Microsoft kondigde gisteren aan dat het de specificaties van het PST-bestandsformaat openbaar zal maken. Het beruchte PST-formaat wordt door Outlook gebruikt om e-mails en agenda's te bewaren. Omdat het een gesloten formaat is, kan geen enkel ander e-mail- of kalenderprogramma met zo'n PST-bestand overweg. Jammer genoeg vertelt Microsoft er niet bij wanneer de specificaties beschikbaar zulen zijn.

Zie ook de aankondiging op de blogs.msdn.com.

Bestaande gebruikers gewist

Op 2 na heb ik zonet alle gebruikers van deze website gewist. Dit omdat ik vermoed dat de meeste aangemaakt waren met de bedoeling van te spammen, of nog stoutere dingen.

Als je graag (opnieuw) een account hebt voor deze site, kan je hem gewoon opnieuw aanmaken. Je zal wel moeten wachten tot ik hem goedkeur vooraleer je hem kan gebruiken.

Overstap Nederlandse overheid naar ODF verloopt moeizaam

In 2007 was er bijkbaar al sprake van dat de Nederlandse overheid ODF zou gebruiken als documentformaat, maar blijkbaar verloopt die omschakeling niet van een leien dakje.

ODF is een open standaard voor het bewaren en uitwisselen van zogenaamde ‘officedocumenten’. (tekstbestanden, rekenbladen, presentaties,...) Deze standaard wordt voornamelijk gebruikt door OpenOffice.org, maar ook voor Microsoft office zijn er plug-ins beschikbaar om met ODF te werken.

Internetters installeren 93% van de schadelijke software zelf.

Volgens Symantec zou 93% van de meest voorkomende schadelijke software door de internetters zelf geïnstalleerd worden.

Mensen klikken blijkbaar graag op flitsende advertenties die vertellen dat je computer beveiligingsrisico's loopt, en downloaden en installeren dan vaak de software die de zogenaamde risico's moet verhelpen.

Volgens mij wordt veel van het probleem veroorzaakt door de manier waarop je in een Windowssysteem software moet installeren. Je downloadt een installer van een site (waarvan je bijna nooit weet of die te vertrouwen is), en je laat het programma lopen, in de hoop dat je antivirus (if any) mogelijk kwaadaardige bestanden opspoort.

In een Linuxomgeving is dit probleem minder groot. Het overgrote deel van de software die je wil installeren, is daar gecentraliseerd op de servers van de linuxdistributie zelf. Als je dus een programma wil bij-installeren, gebruik je daarvoor gewoon een toepassing die de gewenste toepassing voor jou downloadt van een betrouwbare server, en installeert. En dat is wat mij betreft een van de meest onderschatte voordelen van Linux vergeleken met Windows.