Skip to main content

Berliner Morgenpost plaatst grote foto van KDE4 bij artikel over Windows 7

Een oud verhaal, maar nog altijd grappig. De Berliner Morgenpost, een Duitse krant, publiceerde begin augustus een artikel over Windows 7 met daarin een grote foto van KDE 4. KDE is een open source grafische omgeving, die onder meer gebruikt wordt door Linuxdistributies.

Dit verhaal doet terugdenken aan hoe in februari ZDNet Australia de straat op ging met een KDE4-laptop, en de mensen vertelde dat het Windows 7 was.

Ik heb het betreffende artikel gevonden op de website van de Berliner Morgenpost, maar helaas staan de afbeeldingen niet (meer?) on-line.

Windows 7 hotspot functie gevaar voor bedrijven?

Blijkbaar is het mogelijk om met Windows 7 een PC met draadloze netwerkkaart te gebruiken als ‘access point’ voor een draadloos netwerk. Security.nl stelt dat dit een gevaar inhoudt voor bedrijven. Via deze ‘hotspot feature’ kan een werknemer een onbeveiligde draadloze toegang tot het bedrijfsnetwerk opzetten.

Ik ben het er niet mee eens dat dit mogelijk beveiligingsprobleem te wijten is aan Windows 7. Om de hotspotfunctionaliteit te activeren, moet de gebruiker beheerdersrechten hebben op zijn/haar PC. Als je als bedrijf beheerdersrechten geeft aan mensen die een onbeveiligde draadloze toegang tot het bedrijfsnetwerk willen openzetten, dan ben je verkeerd bezig.

En natuurlijk is het mogelijk dat mensen bijv. via een eigen laptop beveiligingsproblemen mee naar binnen nemen in een bedrijf. Maar door features uit één bepaald OS te verwijderen, los je dat probleem niet op. Een kwaadwillig of onwetend iemand kan even goed met een wireless router binnen stappen, en die aan het bedrijfsnetwerk hangen.

Je beveiligt je netwerk niet door features uit een besturingssysteem te verwijderen. Er bestaan betere oplossingen om te vermijden dat een niet-geautoriseerde personen van je netwerk gebruik maken.

Revolutionair: verander de taal van Windows na installatie

Naar verluidt is het met Windows 7 eindelijk mogelijk om de taal van Windows na de installatie nog te veranderen. En dan werkt het blijkbaar nog niet helemaal :-p.

Ter info: Ik gebruik al Linux sinds 1999, en voor Linux heb ik altijd al geweten dat de taal na installatie gewijzigd kan worden. Daar is het zelfs een instelling die per gebruiker kan verschillen.

Enfin, ze komen er wel bij Microsoft. Nu nog ondersteuning voor virtuele desktops. :-7

Ubuntu 9.10 officieel vrijgegeven.

Vanaf vandaag is de nieuwste versie van Ubuntu (9.10, ‘Karmic Koala’) officieel vrijgegeven.

Ubuntu is een besturingssysteem dat ontwikkeld wordt door een wereldwijd team van ontwikkelaars. Het komt met alle nodige toepassingen: een webbrowser, officetoepassingen, mediaspelers, instant messaging, en nog veel meer.

Ubuntu is een open-source alternatief voor Windows en Microsoft Office.

Live@edu in stedelijk onderwijs Antwerpen

Het Nieuwsblad meldt dat het Antwerps stedelijk onderwijsLive@edu’ gaat gebruiken. Als ik het goed begrijp krijgen de leerkrachten en leerlingen een account voor e-mail, instant messaging en webruimte van Microsoft.

Volgens mij zetten scholen/scholengemeenschappen hun mailservers e.d. beter zelf op, in plaats van de gegevens van hun personeel/leerlingen te parkeren op servers van een Amerikaans bedrijf.

Microsoft heeft dat goed bekeken, uiteraard. Met vendor lock-in kan je niet vroeg genoeg beginnen.