Ga door naar de hoofdinhoud

Windows 7 hotspot functie gevaar voor bedrijven?

Blijkbaar is het mogelijk om met Windows 7 een PC met draadloze netwerkkaart te gebruiken als ‘access point’ voor een draadloos netwerk. Security.nl stelt dat dit een gevaar inhoudt voor bedrijven. Via deze ‘hotspot feature’ kan een werknemer een onbeveiligde draadloze toegang tot het bedrijfsnetwerk opzetten.

Ik ben het er niet mee eens dat dit mogelijk beveiligingsprobleem te wijten is aan Windows 7. Om de hotspotfunctionaliteit te activeren, moet de gebruiker beheerdersrechten hebben op zijn/haar PC. Als je als bedrijf beheerdersrechten geeft aan mensen die een onbeveiligde draadloze toegang tot het bedrijfsnetwerk willen openzetten, dan ben je verkeerd bezig.

En natuurlijk is het mogelijk dat mensen bijv. via een eigen laptop beveiligingsproblemen mee naar binnen nemen in een bedrijf. Maar door features uit één bepaald OS te verwijderen, los je dat probleem niet op. Een kwaadwillig of onwetend iemand kan even goed met een wireless router binnen stappen, en die aan het bedrijfsnetwerk hangen.

Je beveiligt je netwerk niet door features uit een besturingssysteem te verwijderen. Er bestaan betere oplossingen om te vermijden dat een niet-geautoriseerde personen van je netwerk gebruik maken.

Commentaar

Comments powered by Disqus