Ga door naar de hoofdinhoud

De petitie tegen Word-attachments

Van maart 2002 tot nu had ik een petitie on-line staan die de mensen opriep om geen Word te gebruiken voor elektronische communicatie. Een 750tal personen hebben hun naam onder die petitie gezet, waarvoor dank.

Ik heb besloten om vandaag de petitie af te sluiten, omdat de begeleidende tekst niet meer up to date was. Mijn voornaamste argument om Word-documenten te bannen, was dat het Word-formaat geheim werd gehouden door Microsoft.

Maar sinds Microsoft de specificaties van zijn documentformaten vrijgaf, en Microsofts OOXML-documentformaat een ISO-standaard werd, is de situatie enigszins veranderd.

Ik ben mij ervan bewust dat er heel wat kritiek is op het toekennen van de ISO-standaard, en dat er meer dan waarschijnlijk een aantal addertjes onder Microsofts Open Specification Promise zitten. Maar zelf ben ik (nog?) niet genoeg op de hoogte om hierover een geïnformeerd pleidooi te kunnen houden.

De petitie gaat dus off-line. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat ik documenten nog altijd liever als pdf of odf ontvang. Het is maar dat je het weet.

Commentaar

Comments powered by Disqus