Ga door naar de hoofdinhoud

Wiezen in quarantaine met WDEBELEK

Nu het aantal dagelijkse nieuwe COVID-19-besmettingen een aantal dagen op rij toeneemt, en er in de media al gesproken wordt over mogelijke plaatselijke lockdowns, vergroot ook de kans op kaartavonden die geannuleerd worden wegens coronagevaar.

Maar in tegenstelling tot de vorige lockdown, is er nu wel een makkelijke oplossing om te wiezen vanuit uw kot (en hiermee bedoel ik dan traditioneel wiezen, want voor kleurenwiezen bestonden er al langer oplossingen). Want ik werk aan een webtoepassing om online te kaarten: WDEBELEK, in de volksmond ook wel eens ‘de wiezen-app’. (En als ik dat zo vermeld, wordt ze misschien makkelijker gevonden door Google en consoorten ;-))

De toepassing staat nog in zijn kinderschoenen, en er zijn nog heel wat losse eindjes, maar ze is wel al uitgebreid getest, en bruikbaar gebleken. Hoe gaat het in z'n werk:

  1. Vind 3 tot 5 vrienden die samen met jou willen wiezen.
  2. Start een video-conference met die vrienden; gebruik je favoriete video-conferencing tool. (Bijv. praatbox.be, maar uiteraard is eender welke tool geschikt.)
  3. Maak een kaarttafel aan op kaart.rijkvanafdronk.be.
  4. Maak uitnodigingen voor je vrienden, en bezorg hen de links.
  5. Kaarten maar!

Het is aangewezen om er de handleiding een keertje op na te slaan, maar in principe zou het allemaal vrij intuitief moeten zijn.

De broncode van de toepassing is vrij beschikbaar onder de voorwaarden van de AGPL v3 of later. En je kunt ze gratis gebruiken. Dat is: zo lang mijn server dat kan trekken, uiteraard.

Veel kaartplezier!

kaarten in quarantaine

Commentaar

Comments powered by Disqus