Skip to main content

Aan de slag met identi.ca

Nu je dit allemaal gelezen hebt, kan het al bijna niet anders of je wilt direct een identi.ca-account aanmaken. :) Surf dus gauw naar http://identi.ca/main/register, geef je gegevens in, en klik ‘register’.

Van zodra je geregistreerd bent, kun je je eerste berichten de tijdslijn insturen, en kun je je abonneren op de berichten van andere gebruikers. Kijk misschien eens in de publieke tijdslijn, om te zien of er dingen gezegd worden die je interessant vindt. Of misschien ken je wel mensen met een identi.ca-account: zoek hen op, en klik op ‘abonneren’. Ikzelf heb twee accounts: @johanv en @johanvnl. Die laatste heb ik bijgemaakt om berichten in het Nederlands te posten.

Berichten sturen en lezen, kan uiteraard via de website, maar er zijn ook programmaatjes te vinden (identi.ca clients) waarmee je dat rechtstreeks kunt doen. Er zijn er een hele hoop, maar ik weet niet goed wat ik kan aanbevelen. Dus als je dat interessant vindt, zal je er zelf een aantal moeten downloaden en uitproberen.

Ook voor je telefoon bestaan er ongetwijfeld identi.ca clients. Hier heb ik wel een uitgesproken favoriet, en dat is mustard. Mustard is een identi.ca client voor Android, en is gratis te downloaden van de Android market. De auteur van mustard, @macno, is uiteraard ook op identi.ca te vinden.

[terug naar het overzicht]

Comments

Comments powered by Disqus