Ga door naar de hoofdinhoud

Filmpjes downloaden van Youtube

Omdat dit enigszins valt onder veelgestelde vragen, is dit wel een blogpost waard. Hoe kan je filmpjes van Youtube downloaden, zodat je ze ook kan tonen als er geen internetverbinding meer is?

Je hebt twee dingen nodig.

1. Firefox. Firefox is een webbrowser, zoals Internet Explorer, maar dan anders. Als Firefox nog niet op je computer geïnstalleerd is, dan gebruik je waarschijnlijk Windows. Je dan hier een installatieprogramma downloaden, en het uitvoeren om Firefox te installeren.

2. De ‘Video DownloadHelper add-on’. Firefox is een uitbreidbare web browser, Video DownloadHelper is een uitbreiding van Firefox die toelaat om filmpjes van een webpagina als bestand te downloaden. Om het te installeren, surf je met Firefox naar https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3006. Klik daar op de knop ‘Add to Firefox’. Het kan zijn dat er bovenaan een balk verschijnt, waarin je toestemming moet geven voor het downloaden van add-ons. Als dat gebeurd is, verschijnt er een ander kadertje, waarin je na 5 seconden op ‘Installeren’ kan klikken. Na de installatie zal Firefox voorstellen om zichzelf te herstarten. Klik op ‘Firefox herstarten’, en de installatie is rond. Bij de herstart van Firefox krijg je nog eens in een kadertje te zien dat de add-on geïnstalleerd is.

Als je nu naar een Youtubefilmpje surft (of eender welke webpagina met een filmpje erop), zal je naast de adresbalk het dansende icoontje van DownloadHelper zien. Naast dat icoontje staat een pijltje-omlaag. Als je daarop klikt, zie je de videobestanden die je kan downloaden. In het geval van Youtube zijn dat er meestal twee of drie. Geen idee waarom, maar meestal is het onderste bestand het meest bruikbaar. Klik dat dus aan, en de download zal beginnen.

Ik denk dat Firefox standaard naar je bureaublad downloadt. Maar als dat niet het geval is, kan je in het venster met de downloads rechts op de naam van het filmpje klikken, en vervolgens op ‘Map openen’

Commentaar

Comments powered by Disqus